8/3/12

Εκστρατεία για την σωτηρία δελφινιών από τον William Trubridge

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης William Trubridge κατάγεται από την Νέα Ζηλανδία και έχει μια ιδιαίτερη σχέση με δυο είδη δελφινιών τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.




Τα δελφίνια του Έκτορα και τα δελφίνια του Μάουι όπως ονομάζονται βρίσνκονται μόνο στα νερά της Νέας Ζηλανδίας."Τα δελφίνια του Έκτορα είναι το μικρότερο και πιο απειλούμενο δελφίνι του κόσμου», μας λέει ο William. Ένα από τα δύο υποείδη του, δελφίνι του Μάουι, έχει πληθυσμό μικρότερο από 80. "
Ο  William ένωσε τις δυνάμεις του με την Γερμανική ομάδα διατήρησης NABU International και την New Zealand Whale and Dolphin Trust και έγινε πρεσβευτής τους για την σωτηρία των δελφινιών.Για να εγκαινιάσει το νέο ρόλο του, έχει καταγράψει ένα μοναδικό μήνυμα κάτω από το νερό που μπορείτε να δείτε παρακάτω...


 «Οι πληθυσμοί των δελφινιών του Έκτορα και του Maui έχουν μειώνονται για πάνω από 30 χρόνια, κυρίως λόγω των θανατηφόρα διχτυών και από τις μηχανότρατες που λειτουργούν στην περιοχή τους. Αντί να υπερασπίζεται αυτό το όμορφο είδος, η σημερινή κυβέρνηση έχει υποκύψει στον τομέα της αλιείας και στην περαιτέρω μείωση της προστασίας τους. "


Παροτρύνει όλους να κάνουν κάτι για να σώσουν αυτά τα δυο είδη με την υπογραφή της αίτησης για την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας και με την ένταξή τους στην ομάδα του Facebook του Έκτορα και Δελφινιών του Maui SOS .

 "Δεν έχουμε καιρό να το διορθώσουμε αυτό. Η σωτηρία αυτού του είδους είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στο χρόνο. Τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά δίχτυα αλιείας με τράτες και οι μηχανότρατες πρέπει να απαγορευτούν στην περιοχή των δελφινιών στα ρηχά νερά από 100 μέτρα. Διαφορετικά, τα Maui και τα δελφίνια Έκτορας θα είναι το πρώτο είδος των θαλάσσιων κητοειδών (δελφίνια και φάλαινες) που θα εξαφανιστεί εξαιτίας των ανθρώπινων αιτιών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ".
 
Ο William ζητάει επίσης από τους πολίτες να μην αγοράζουν τα ψάρια που έχουν αλιευθεί με δίχτυα που βλάπτουν τα δυο είδη δελφινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com