9/3/12

Τετράκοπη η '' Φονική ''

 Παρουσίαση της δοκιμής διεισδυτικότητας της τετράκοπης αιχμής από τον Απόστολο Μπέκα.




Η φιλοσοφία της δεν έχει να κάνει μόνο με το πολύ χαμηλό της προφίλ αλλά με την ικανότητά της να <<κόβει>> κάθε νεύρο, κάθε αρτηρία, κάθε ζωτικό όργανο που βρίσκεται στο διάβα της, θρυμματίζοντας επίσης και το σκληρότερο κόκαλο.Σε αντίθεση με τις κοινές κωνικές, οι οποίες απλά διαστέλλουν μια οπή και παραμερίζουν οτιδήποτε χωρίς να του προκαλούν τόση ζημιά.Έχω πάθει πλάκα με την ευκολία που διεισδύει στο οποιοδήποτε θήραμα αλλά και στο στόχο πάνω στον οποίο έγιναν δοκιμές.Φυσικά μισεί θανάσιμα το γρανίτη αλλά και κάθε πέτρωμα που πάει να την αγγίξει.Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί δεν πας με γόβα στιλέτο στο χωράφι να τσαπίσεις..!!
Κατά τα αλλά είναι μια ντελικάτη φόνισσα που σέβεται τον εαυτό της και την ιδεολογία που πρεσβεύει, γι’ αυτό και απαιτεί μόνο μπλε να βλέπει μπροστά της. Όσο για την αποτελεσματικότητα, μόνο ένας έμπειρος ιατροδικαστής θα μπορούσε να καταλάβει το σχήμα του αντικείμενου που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση, αφού η έκταση των τόμων περιορίζεται μέσα στα πλαίσια της διαμέτρου της βέργας.
Το πόσο οξεία θα είναι η γωνία της αιχμής, εξαρτάται από την διάθεσή μας για δουλεία, μιας και όσο πιο οξεία, τόσο δυσκολεύει το κεντράρισμα των πλευρών. Το πλανιάρισμα των πλευρών γίνεται πάντα στο χέρι και με χάρακα το μάτι, που με μια περιστροφή εντοπίζει ακόμη και απειροελάχιστες αποκλίσεις. Ανοίγουμε την μόρσα και σφίγγουμε την βέργα με το φτερό ανοιγμένο προς το πάτωμα, για να πάρουμε την ευθεία απ' την πάνω πλευρά. Φοράμε γάντια, φοράμε γυαλιά και τσακώνουμε τον τροχό με τα δυο χέρια.Αριστερό πόδι μπροστά τσακισμένο, δεξί πλάγια πίσω σε ημικάθισμα με τον κορμό μπροστά, κάτι σαν τον Μπρους Λι ένα πράμα και παλινδρομούμε μπρος πίσω προσποιούμενοι το χτύπημα της κόμπρας. Έτσι με κοφτές επαναλήψεις αφαιρούμε λίγο υλικό κάθε φορά. Αλλάζουμε πλευρά και πάμε το φτεράκι από πάνω αφαιρώντας ίσο υλικό και συνεχίζουμε με δεξιά και μετά αριστερά το φτεράκι χρησιμοποιώντας το σαν οδηγό. Το κεντράρισμα των πλευρών είναι το δυσκολότερο σημείο και σ’αυτό πρέπει να δώσουμε βάση περισσότερο. 
 Προσοχή οι στροφές να είναι χαμηλές ίσα να μη δαγκώνει και οι επαφές γρήγορες όσο του κόκορα μην ανάψει το μέταλλο. Οι τέσσερις λεπίδες που δημιουργούνται καλό είναι να μην φινιριστούν για να διατηρήσουν τον αιθέρα τους άγριο και κοφτερό. Όσο κυνικό κι αν ακούγεται, στο τελικό αποτέλεσμα είναι ηπιότερο για το θήραμα .Για φαντάσου να προσπαθεί κάποιος να σε κόψει μ' ένα μαχαίρι που δεν κόβει. Αυτό το μαρτύριο ούτε στον εχθρό σου.
Και η ώρα της κρίσης έφτασε, το 75αρι με τα 16αρια και την 6.25 ξαναπήρε την θέση του στο απόλυτο εφεύρημα, η άγρια ομορφιά της κοίταξε κατά μέτωπο τον στόχο και μ' ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης εκσφενδονίστηκε για να διατρήσει το βούτυρο που 'βλέπε μπροστά της. Τα λόγια είναι περιττά κύριοι, η βέργα που είχε την τιμή να φέρει ως αιχμή την ανωτέρω δεσποινίδα, αιφνιδιάστηκε βλέποντας το κορμί της να εξέχει του στόχου κατά 30 ολόκληρα εκατοστά.. 

 πηγές: mpekas.gr και φωτογραφίες από το βυθός Νο 172

1 σχόλιο:

  1. WWW.SUBCRAFT.EU θα βρείτε πολά προϊόντα σχετικά με το ψαροντούφεκο και την ελεύθερη κατάδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com