19/2/12

Σταθερή δύναμη αλλά με προβλήματα η αλιεία στην Κάλυμνο (VIDEO)

Εικόνες αισιοδοξίας αποτελούν το γεγονός της προσεγγίσεως αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι της Καλύμνου, όταν μετά από ταξίδι ημερών ικανοποιητικές ποσότητες για παράδειγμα από ξιφία και τούνα –εκλεκτά εδέσματα σε πολλές χώρες – ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε Ιταλία και αλλού. 
Τέτοιες εικόνες με αρκετά αλιεύματα βγαλμένα από τα νερά του Αιγαίου , έζησαν έστω και για λίγο - λόγο της μεταφόρτωσης – από μια οικογένεια του χώρου  , της οικογένειας Πιζανια στο λιμάνι του νησιού μας.
Διάσπαρτα στα 3 σκάφη ξιφίες και τούνες διαφόρων μεγεθών , έτοιμα από την αλμύρα της θάλασσας , με προορισμό την Ιταλία αυτήν την φορά, δείγμα της ναυτικής παράδοσης αλλά και επαγγελματικής πλέον ευσυνειδησίας των Καλύμνιων διαχρονικά ψαράδων. Παρόλα αυτά όμως τα διάφορα γραφειοκρατικά παράπονα λειτουργίας του τερατόμορφου κράτους , δείχνουν να παραμένουν σταθερά δημιουργώντας σε πολλές των περιπτώσεων έντονους προβληματισμούς και διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της θάλασσας.

Εν μέσω της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την Χώρα  μας, όαση ελπίδας και αισιοδοξίας αποτελούν οι εικόνες αλιέων της Καλύμνου να ξεφορτώνουν τα θαλάσσια αλιεύματα τους , ετοιμάζοντας  ταυτόχρονα για εξαγωγή σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία , πιστοποιώντας την μεγάλη συμβολή που έχει στην ανάπτυξη της  οικονομίας του νησιού μας η αλιεία.
Πυλώνας ο οποίος επιβάλετε να προσεχθεί ως κόρη οφθαλμού , και η Πολιτεία πρώτιστα θα πρέπει να ξεπεράσει τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  διέπουν την λειτουργίας της.
palmoskalymnou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com