10/2/12

ΤΡΙΚΟΠΗ ή “GILLETTE”

 Ο Απόστολος Μπέκας σε ακόμα ένα εξαιρετικό άρθρο του, μας παρουσιάζει την τρίποκη ή Gillette αιχμή!
Η ιδιαιτερότητα των 120 μοιρών που πρέπει να έχουν οι γωνίες των ακμών για να είναι κεντραρισμένες είναι πολύ ποιο δύσκολο να επιτευχθούν παρά μόνο κατά προσέγγιση με το μάτι. Όμως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις αφού ξέρεις ότι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.
Φαντάσου τα τρία ξυράφια μπροστά να θερίζουν ,όχι μαύρα κύτταρα αλλά σκληρές καρδιές. Είναι γνωστό ότι αν χτυπηθεί το ψάρι την ώρα που τσιτώνει και σπάει για να φύγει αποτρέπει αρκετή από την ενεργεία της βέργας μας και πολλές φόρες μένουμε να την κοιτάμε να τινάζεται από πάνω του σαν να χτύπησε σε λάστιχο.

 Μια τρίκοπη όμως δεν τρώει ποτέ πόρτα. Θα βρει τον τρόπο για να μπει και να γλεντήσει, καθότι δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Γι αυτό δεν στρογγυλεύουμε ποτέ τις ακμές και διατηρούμε τον αιθέρα νυστεράτο. Εννοείται ότι είναι σχολαστικά ταπωμένη όταν κοιμάται αλλά και όταν περιμένει ξαπλωμένη πάνω στο σκάφος να την διαλέξεις.

Μπορείτε να κάνετε ένα πολύ απλό πείραμα και εκτός νερού για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές. Ξαπλώστε ένα κομμάτι χονδρό φελιζόλ στο πάτωμα και αφήστε πολύ απαλά την αιχμή σας να βυθιστεί σε αυτό μόνο με το βάρος της βέργας. Εάν δεν σας αρκεί το βύθισμα ακουμπήστε πάνω της πολύ ομαλά κι ένα βαρύ σχετικά αντικείμενο. Συγκρίνεται το βύθισμα με διάφορες αιχμές και θα έχετε έτσι καταλήξει και σε δικά σας συμπεράσματα.. Βέβαια στην πραγματικότητα και πάνω στην βολή η διαφορά αυτή είναι πολύ πιο εμφανής γιατί τα γεωμετρικά πλεονεκτήματα η τα μειονεκτήματα μεγιστοποιούν τις αποκλίσεις που παρατηρούνται σε αυτό το πείραμα. Για την κατασκευή της ανατρέξτε στο προηγούμενο τεύχος με την διαφορά που τονίσαμε και παραπάνω. Για να επιδειχθούν οι γωνίες των 120% θα πρέπει το μάτι μας να κόβει και το χέρι μας να βλέπει.
Όσο για το θέμα της ασφάλειας πρέπει να ξανά τονίσουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών αλλά και την ανάγκη να γνωρίζουμε τους κανόνες χρήσης των εργαλείων που χρησιμοποιούμε .
Η διαφορά της Gillette μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη (33 εκατοστά)σε σχέση με την διάτρηση της τετράκοπης αλλά αυτοί οι 3 πόντοι που δώσε παραπάνω αρκεί για να την στέψει πρωταθλήτρια. 

πηγή : mpekas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com