21/2/12

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση από το ΣΦΥΔΒ ΙΑΣΩΝ σεμιναρίου ελεύθερης κατάδυσης, με θέμα «Καταδυτική προπαίδεια»

 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση από το ΣΦΥΔΒ ΙΑΣΩΝ σεμιναρίου ελεύθερης κατάδυσης, με θέμα «Καταδυτική προπαίδεια», για παιδιά ηλικίας από 6 έως 14 ετών.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, στο Βόλο, στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου «Ιάσων Ζηργάνος» (ΕΑΚ Βόλου). Εισηγητές ήταν οι εκπαιδευτές ελεύθερης κατάδυσης, Λευτέρης Λιθαδιώτης και Βασίλειος Γκαρούτσος, τους οποίους και δημοσίως ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Η έναρξη του, διαρκείας τριών ωρών, σεμιναρίου είχε οριστεί στις 11 πμ και ήδη από νωρίς άρχισε η προσέλευση των αγοριών και κοριτσιών που ανυπομονούσαν, είναι η αλήθεια, να βρεθούν στην πισίνα.
 Το σεμινάριο αποτελούταν από τέσσερα σκέλη.
Το πρώτο σκέλος αφορούσε τη θεωρητική εισαγωγή στη φυσιολογία και στους βασικούς κανόνες της ελεύθερης κατάδυσης, που συνοδεύτηκε από οπτικοακουστικό υλικό για την ευχερέστερη κατανόηση των δύσκολων εννοιών. Στο σκέλος αυτό, τα παιδιά ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τα αθλήματα της ελεύθερης κατάδυσης, της στατικής και της δυναμικής άπνοιας. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για να ασκήσουμε ένα άθλημα με άπνοια (χαλάρωση, εισπνοές εκπνοές κλπ), στο μηχανισμό εξίσωσης και ιδίως στους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.
Τα επόμενα σκέλη αφορούσαν την πρακτική άσκηση και έλαβαν χώρα εντός της πισίνας, όπου τα παιδιά υπό τη συνεχή καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτών και των μελών του Συλλόγου, κλήθηκαν να ασκήσουν τα αθλήματα με άπνοια εφαρμόζοντας όσα είχαν διδαχθεί.
Συγκεκριμένα, το δεύτερο σκέλος αφορούσε τη στατική άπνοια, όπου τα παιδιά στην παιδική πισίνα, κλήθηκαν να κρατήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν την ανάσα τους.
Το τρίτο σκέλος αφορούσε τη δυναμική άπνοια, όπου τα παιδιά κάλυψαν υποβρύχια πορεία με άπνοια.


Το τέταρτο σκέλος αφορούσε την ελεύθερη κατάδυση σε βάθος πέντε μέτρων.
Τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους, αλλά ακόμα περισσότερο με το θαυμασμό που έδειξαν για την καταδυτική δραστηριότητα.
Πρέπει να επισημανθεί ότι, τόσο η δυναμική άπνοια, όσο και η ελεύθερη κατάδυση των παιδιών, βιντεοσκοπήθηκαν με σκοπό το υλικό που αποκομίσθηκε από τις προσπάθειές τους, να δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών ήταν η καλύτερη επιβράβευση για όλους.
Δε σταματά όμως εδώ ο ΣΦΥΔΒ ΙΑΣΩΝ. Πιστός στις αρχές και στους σκοπούς του, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται κοντά στους μελλοντικούς αθλητές ή υποβρύχιους κυνηγούς, ανανέωσε το ραντεβού, όχι όμως στην πισίνα, αλλά στη θάλασσα. 

Πηγή : http://sfydbiason.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com