14/2/12

Ολοκληρώθηκε το 17ο Κύπελλο Υποβρύχιας Αλιείας ''Αλκυόνη''

Άλλος ένας αγώνας υποβρυχίου κυνηγίου ολοκληρώθηκε, φτάνοντας τους 17 στο σύνολο. Αυτή τη φορά προορισμός ήταν η περιοχή Δροσιά κοντά στη Χαλκίδα.


 Φέτος δόθηκε περισσότερη έμφαση στο να βρεθεί μια τοποθεσία κοντά στην Αθήνα , ώστε να μειωθούν τα έξοδα των αθλητών παρά να επιλεγεί μια μακρινή τοποθεσία που πιθανόν να είχε καλύτερη διαμόρφωση βυθού ή περισσότερα θηράματα. Εξάλλου ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πιο πολύ μια γιορτή του ψαροτούφεκου παρά αγώνας με την αυστηρή έννοια του όρου.
 Έτσι λοιπόν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου  32 ομάδες (από τις 48 που είχαν δηλώσει συμμετοχή αρχικά) οπλισμένες με κοντά όπλα και χοντρές στολές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια τράπεζα αρκετά δύσκολη λόγω κρύου και δυσκολίας των θηραμάτων.

Φέτος για πρώτη φορά σε αγώνα του Γλαύκου συμμετείχε και ομάδα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, οι οποίοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τη διοργάνωση όσο και από το φιλικό κλίμα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και σκέφτονται να έρχονται κάθε χρόνο.
Με το πέρας του αγώνα οι αθλητές τίμησαν δεόντως τα κρουασάν και το μπουφέ που προσέφερε ο σύλλογος εξαφανίζοντάς τα εν ριπή οφθαλμού!

Το ζύγισμα ήταν αρκετά σύντομο φέτος αφού τα αλιεύματα ήταν λίγα (κυρίως χειλούδες και σηκιοί) φτάνοντας σε συνολικό βάρος περί τα 20 κιλά, ενώ έντεκα μόλις ομάδες κατάφεραν να ζυγίσουν έγκυρο αλίευμα.

Η ζυγαριά ανέδειξε πρώτη την ομάδα των Νταή Κώστα – Μαυρομμάτη Σωτήρη με 7.350 βαθμούς. Η ίδια ομάδα πήρε και το κύπελλο των περισσότερων ψαριών με 7 έγκυρα αλιεύματα.

Δεύτεροι ήρθαν οι Κουσαθανάς Κώστας – Τοπούζογλου Κατερίνα με 4.960 βαθμούς παίρνοντας και το κύπελλο για το μεγαλύτερο ψάρι με μια συναγρίδα 3.040 g.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα από τη Ρωσία με τους Kuznetsov Mikhail – Utkin Alexander με 4.490 βαθμούς.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΥΚ απένειμε κύπελλο στην ομάδα που θα αποτελούνταν από αθλητές που δε θα είχαν συμμετάσχει σε Πανελλήνιο αγώνα και συγκεκριμένα στους αθλητές του Γλαύκου Παπαδόπουλο Χρήστο και Νικολή Μιχάλη.

Τα αλιεύματα δόθηκαν στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος» και στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδας.

Μετά και από τις απονομές το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά στο 18ο Κύπελλο «Αλκυόνη».

 


 -----------  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ  -----------

glafkos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com