22/1/12

17ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Ο ετήσιος χειμερινός αγώνας υποβρύχιας αλιείας που εδώ και 16 χρόνια διοργανώνεται με απόλυτη επιτυχία και πολλές συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών.

Η φετινή Αλκυόνη θα είναι όπως πρέπει να είναι ένας κολυμπητός αγώνας που γίνεται το χειμώνα. Με βάθη προσιτά σε όλους και τεχνικές που εφαρμόζονται αυτή την εποχή απέναντι στα ανάλογα θηράματα.


ΠΟΥ και ΠΟΤΕ ;
Ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έχει οριστεί η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου. Η τοποθεσία του αγώνα θα είναι το θαλάσσιο τμήμα του Βόρειου Ευβοϊκού ανάμεσα στις περιοχές Δροσιά και Κρόνια συμπεριλαμβανομένου και του νησιού (Εγγλεζονήσι) και της βραχονησίδας πάνω από αυτό. Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου μια ώρα.
Ο αγώνας έχει διάρκεια πέντε (5) ωρών και συγκεκριμένα από τις 09:00-14:00. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην παραλία του αγώνα από τις 08:00 και να είναι έτοιμοι πριν την έναρξή του. Τον αγώνα θα εποπτεύουν τρια σκάφη της επιτροπής.
ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για τη διαμονή των αθλητών το Δ.Σ. του Γλαύκου επικοινώνησε με τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής για οικονομικότερες προσφορές. Ως έδρα του αγώνα αποφασίστηκε να είναι το 4 αστέρων ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ (www.hotelpelagos.gr) το οποίο είναι το πλησιέστερο στην τράπεζα του αγώνα και ταυτόχρονα και το οικονομικότερο, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει όλους τους αθλητές που θα θελήσουν κατάλυμα.
  • Τιμή δίκλινου (χωρίς πρωινό) :  38 €
  • Τιμή τρίκλινου (χωρίς πρωινό) : 45 €

Για κρατήσεις καλέστε στα τηλέφωνα 22210-98696 ή 22210-99310  (info@hotelpelagos.gr) ενημερώνοντας ότι είναι για τον αγώνα του Γλαύκου.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ + ΖΥΓΙΣΜΑ
Την προηγούμενη μέρα του αγώνα (Σάββατο 11-2-12) στις 18:00-19:00 θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα. Στις 19:00 θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αθλητών στο ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ πάνω στα σημεία του κανονισμού και στο τέλος θα απαντηθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν. Μετά θα γίνει λαχειοφόρος αγορά (2 €/λαχνό) με πολλά και πλούσια δώρα προσφορά των δωροθετών και χορηγών του αγώνα.
Το ζύγισμα των αλιευμάτων θα ξεκινήσει στις 16:00 στο χώρο του ξενοδοχείου. Τα αλιεύματα θα δωρισθούν στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδας και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος»


ΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Φέτος λόγω και της μορφολογίας της τράπεζας αποφασίστηκε να προστεθεί μια ακόμα μεγάλη κίτρινη σημαδούρα τερματισμού. Έτσι οι 3 κίτρινες σημαδούρες θα βρίσκονται στα σημεία Α, Γ και Ε, ενώ οι 2 κόκκινες στα σημεία Β και Δ. Όλες οι σημαδούρες όπως και το σημείο  εκκίνησης του αγώνα αποτελούν σημείο τερματισμού.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εδώ και ένα χρόνο ο Γλαύκος έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητική Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.). Η περσινή χρονιά αποτέλεσε μεταβατικό στάδιο τόσο για τους αγώνες ψαροτούφεκου όσο και της υποβρύχιας σκοποβολής σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες. Από φέτος οι αγώνες είναι πλέον και επίσημα αναγνωρισμένοι από το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής για να συμμετάσχει κάποιος σε έναν αγώνα χρειάζεται να κατέχει αθλητικό δελτίο. Η έκδοση ενός αθλητικού δελτίου είναι απλή υπόθεση και δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν αφού μόνο οφέλη έχει! Αν δεν υπάρχει κοντά σας κάποιο σωματείο ή ναυτικός όμιλος που να εκδίδει δελτία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γλαύκο (info@glafkos.gr) για την άμεση έκδοσή του.

 (Για να δείτε τι χρειάζεται για να βγάλετε αθλητικό δελτίο πατήστε  ΕΔΩ

Επίσης το Σάββατο 11/2 πριν την ενημέρωση των αθλητών θα χρειαστεί να επιδείξετε εκτός από το αθλητικό σας δελτίο και την άδεια ερασιτεχνικής αλιείας που θα πρέπει να είναι σε ισχύ.
Με την παράδοση των δικαιολογητικών και των δύο μελών κάθε ομάδας θα λάβουν το καρτελάκι με το νούμερο της ομάδας τους το οποίο πρέπει να φυλάξουν με δική τους ευθύνη.


ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ
Όπως γνωρίζετε εδώ και κάποια χρόνια το παράβολο για τη συμμετοχή ενός αθλητή στον αγώνα ήταν 25 €. Φέτος κατόπιν συζήτησης και συνέλευσης του Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα πως είναι προτιμότερο αντί να φτιαχτεί μια μπλούζα που στο τέλος θα πιάνει χώρο στη ντουλάπα, να μειωθεί το παράβολο στα 20 € το άτομο. Στα μέλη του Γλαύκου παραμένει στα 10 € το άτομο, καθώς έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι παροχές του συλλόγου προς αυτά μέσω των δωρεάν σεμιναρίων και δραστηριοτήτων. Για τις γυναικείες συμμετοχές που τα τελευταία χρόνια ομορφαίνουν το χώρο μας με την παρουσία τους η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η κατάθεση του παραβόλου γίνεται στον παρακάτω λογαριασμό :
 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΑΡ.ΛΟΓ: 391 01 023862 58
IBAN: GR41 0431 4120 0039 1010 2386 258

Όταν ολοκληρώσετε την κατάθεσή σας τηλεφωνήστε σε κάποιο από τα τηλέφωνα του συλλόγου (6972789518, 6976109335) και μην ξεχάσετε να φυλάξετε την απόδειξη την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε την προηγούμενη μέρα του αγώνα.


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Από την ημέρα ανακοίνωσης της τράπεζας του αγώνα απαγορεύεται - με ποινή ακύρωσης από τον αγώνα - το ψάρεμα εντός των ορίων της. Την απόφαση αυτή θα επιβλέπουν μέλη του τοπικού λιμεναρχείου.
  • Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν τον κανονισμό του αγώνα καθώς και τις ποινές που θα δοθούν κατά τη μη τήρησή του. Υπεύθυνος για το θέμα αυτό είναι ο αλυτάρχης του αγώνα Κώστας Μαδούρος (πρόεδρος Δ.Σ.) καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.
  • Απαγορεύεται η χρήση gps από τους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα με ποινή αποκλεισμού.
  • Ο Γλαύκος θα απονείμει κύπελλα και μετάλλια στις τρεις πρώτες ομάδες (για κάθε αθλητή), στην ομάδα με το μεγαλύτερο ψάρι και στην ομάδα με τα περισσότερα έγκυρα αλιεύματα (σε περίπτωση ισαριθμίας το κύπελλο θα το πάρει η ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία). Επίσης θα απονεμηθεί από τον ΠΣΑΥΚ ένα κύπελλο για την καλύτερη ομάδα της κατάταξης που θα αποτελείται από αθλητές μη έχοντες λάβει μέροςσε πανελλήνιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας.   Η τελετή απονομής των επάθλων θα διεξαχθεί αμέσως μετά το ζύγισμα και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

 ---------- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ----------

---------- ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ---------- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com