5/12/11

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός βυθού στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου

Το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 2011 (5 Δεκεμβρίου) , διοργάνωσε καθαρισμό βυθού στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.
Η οργάνωσή μας γιόρτασε με τον καλύτερο και ουσιαστικότερο τρόπο την ημέρα αυτή και μπόρεσε να ανελκύσει από τον βυθό του Παλαιού Φαλήρου τεράστια ποσότητα ρύπων και επιβαρυντικών για το περιβάλλον υλικών και αντικειμένων, τα οποία και εντυπωσίασαν όσους βρέθηκαν αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή στην παραλία του Μπάτη.


 Ακόμα και αν είχαμε πραγματοποιήσει ήδη δυο δράσεις στο συγκεκριμένο σημείο, τα είδη και η ποσότητα των «ευρημάτων» που ανελκύστηκαν, ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος  και την ανάγκη για λήψη μέτρων που θα την προστατεύσουν.

Μαγειρικά σκεύη, τόνοι πλαστικών, μοτοσυκλέτες και μπαταρίες, μέρη αυτοκινήτων, αλιευτικά εργαλεία, υλικά συσκευασίας, ρούχα και πράγματα που μπορούν να ξεπεράσουν κάθε φαντασία, ΔΕΝ ανήκουν ούτε στο βυθό ούτε και έχουν θέση στην βιοποικιλότητα του.
Το δικό μας χρέος είναι να τα φέρουμε στην επιφάνεια και εκτιθέμενα στην κοινή θέα, να «εκθέσουν» και την έλλειψη περιβαλλοντικής  ευαισθητοποίησης μας, που φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή.
Ανάμεσα στους εθελοντές  μας είχαμε την χαρά να δούμε πολύ νεαρά σε ηλικία μέλη της οργάνωσής μας, των οποίων η θέληση μας όπλισε με ακόμα περισσότερες δυνάμεις για την συνέχιση της προσπάθειάς μας.
Παράλληλα η επιστημονική ομάδα της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, «ΠΥΘΕΑΣ», συμμετέχοντας σύσσωμη μπόρεσε να καταγράψει πολύ σημαντικά δεδομένα τα οποία και θα αξιοποιηθούν προκειμένω να ενισχύσουν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση της ακτής και την προστασία της βιοποικιλότητας.
Οι αξίες του εθελοντισμού και της συνεργασίας, η ουσιαστική κινητήρια δύναμη της οργάνωσής μας, ακόμη μια φορά εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να κρατήσουμε κάθε «κρίση» μακριά από αυτές και από την ελπίδα για κάτι καλύτερο για τον υδάτινο κόσμο της χώρας μας, τηρώντας πιστά  το δικό μας «μνημόνιο» με τον βυθό, χωρίς χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις αλλά με πλεόνασμα οράματος και διάθεσης για ανιδιοτελή προσφορά.
 ydronaftes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com