28/12/11

ΣΟΚ: Μεγάλη οικολογική καταστροφή απο τις Τράτες στη Ρόδο (Βίντεο Ντοκουμέντο)

Ενώ το Λιμεναρχείο Ρόδου σφυρίζει αδιάφορα κυνηγώντας ανελέητα ψαροτουφεκάδες.

100 τόνους σε ψάρια προς πώληση και άλλα τόσα έχουν πεταχτεί ως ¨αχρηστα" στη θάλασσα από τις...Τράτες για το 2011 μόνο στη Ρόδο!!

Κυριολεκτικά το νησί  έχει αδειάσει από ψάρια και δίκαια διαμαρτύρονται οι Ερασιτέχνες ψαράδες που δεν βρίσκουν ψάρι ούτε τρίτης κατηγορίας για να φάνε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κ.Δαμανάκη αλλά και του κ.Μαχαιρίδη ότι τελικά θα απαγορευτούν τα Γρι Γρι οι Ανεμότρατες και ότι άλλο εργαλείο κάνει κακό στη θαλάσσια ζωή και γενικά στο βυθό όλα έμειναν στο συρτάρι τους.

Ενώ το Λιμεναρχείο Ρόδου κλείνει τα μάτια σε όλη αυτή την καταστροφή και ρίχνει προστίματα σε ψαροτουφεκάδες για να δικαιολογήσουν τους ελέγχους του!

Έντονος προβληματισμός υπάρχει και στις τάξεις των διαφόρων οργανώσεων που υπάρχουν στο νησί μας για τους "επιλεκτικούς" ελέγχους ΜΟΝΟ σε ερασιτέχνες ψαράδες και κλείνουν επιδεικτικά τα μάτια σε επαγγελματίες.Οι ερασιτέχνες ψαράδες ετοιμάζονται με δυναμικές κινητοποιήσεις στέλνοντας για αρχή στην κ.Δαμανάκη έγγραφη διαμαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν στο νησί μας αφού οι αρμόδιοι φορείς αδυνατούν να σταματήσουν τους επαγγελματίες.
 Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com