1/12/11

Καθαρισμός βυθού στο Παλαιό Φάληρο

Το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού 2011, διοργανώνει καθαρισμό βυθού στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου (Μπάτης) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011.

Η οργάνωσή μας, η οποία διέπεται από τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα,  επιθυμεί να γιορτάσει την ημέρα αυτή με προσφορά και δράση, κρατώντας την κρίση μακριά από τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε.

Η περιοχή στην οποία θα πραγματοποιήσουμε την δράση, δεν επιλέχθηκε μόνο ως μια από τις παραλίες που υποδέχονται τους περισσότερους λουόμενους τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και γιατί οι δράσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει σε αυτήν έχουν αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βυθός της, το οποίο μας επιβάλλει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να το αναδείξουμε μέχρι να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Η δράση μας έχει ακόμα έναν στόχο. Την καταγραφή του προβλήματος και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής τα οποία επιβαρύνουν τον βυθό από την επιστημονική ομάδα «ΠΥΘΕΑΣ» της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, με στόχο την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης μελέτης που θα περιλαμβάνει όχι μόνο τεκμηριώσεις για το πρόβλημα, αλλά και πιθανές προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης.

Γι αυτό λοιπόν, περιμένουμε όλους εσάς που επιθυμείτε να γίνεται ενεργό μέρος της προσπάθειάς μας, βοηθώντας στον βυθό ή απο την επιφάνεια, να γιορτάσετε μαζί μας την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, συμμετέχοντας στον εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό του βυθού του Παλαιού Φαλήρου.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 10.00, στην παραλία «Μπάτης», στην καφετέρια που υπάρχει στην αριστερή (με κατεύθυνση τον Άλιμο) πλευρά της παραλίας.

πηγή :  ydronaftes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com