10/11/11

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ + ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡ.Π.Α / CPR ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.ΑΚ.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το δεύτερο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Γλαύκος με θέμα την καρδιο-πνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α) με εισηγητή το διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας -ΕΝΑΚ κ. Νίκο Γιοβανίδη.

 Κατά τις 19:00 λοιπόν το θηριώδες τζιπ της σχολής έφτασε έξω από τα γραφεία του συλλόγου μεταφέροντας το οπτικοακουστικό υλικό που χρειαζόταν για το σεμινάριο καθώς και τα ομοιώματα πάνω στα οποία θα γινόταν η εξάσκηση. 
 Τα 25 άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο κρατούσαν σημειώσεις για τα 8 βασικά βήματα αντιμετώπισης ενός περιστατικού και κατόπιν όλοι τους πέρασαν και τα εφάρμοσαν στα δύο ομοιώματα που υπήρχαν. Στο διάλειμμα που ακολούθησε έγινε η κλήρωση δύο σχολείων Επαγγελματία Ναυαγοσώστη πισίνας (1 δωρεάν + 1 με 50% έκπτωση στα δίδακτρα) αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος, ενώ ο κ. Γιοβανίδης προσέφερε στους συμμετέχοντες, αλλά και όλα τα ενεργά μέλη του Γλαύκου έκπτωση για την παρακολούθηση του σχολείου. 
 Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση με προτζέκτορα και power point για τον πνιγμό, την πνιγμονή, τις τεχνικές ανάνηψης και παροχής βοήθειας, τη χρήση φορητού απινιδωτή και πολλών άλλων ενδιαφέροντων θεμάτων. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις που έλαβαν και ζήτησαν την επανάληψή του σε συνδυασμό και με πρακτικό μέρος σε πισίνα.


Το Δ.Σ. του Γλαύκου δεσμεύεται για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σεμιναρίου τους προσεχείς μήνες και προσδοκά σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, αφού το θέμα της ασφάλειας είναι το Α και το Ω εντός και εκτός νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com