1/11/11

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ & ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡ.Π.Α / CPR ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.ΑΚ.

 Σεμινάριο με θέμα την τεχνική ΚΑΡΠΑ από την ΕΝΑΚ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 19:00 - 22:00 στα γραφεία του συλλόγου.

 Στο επίσημο site της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας – ΕΝΑΚ αναφέρεται το εξής :

«ΚΑΡΠΑ – cpr σημαίνει ΚΑΡδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση. Είναι η γνώση εκείνη η οποία δεν είναι απαραίτητο να είσαι Ναυαγοσώστης για να έχεις. Είναι το φιλί της ζωής που σε περίπτωση ανάγκης μπορείς να δώσεις για να σώσεις μια ζωή. Τη ζωή του πατέρα, της μάνας, του αδελφού, του παιδιού, του παιδιού, του αγνώστου, γενικά όλων. Μην ξεχνάμε πόσες φορές έχουμε βρεθεί στη θέση να θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιο συνάνθρωπό μας και απλά να μην ξέρουμε πως!»
Ο «Γλαύκος» αφουγκραζόμενος την επιθυμία, αλλά και την ανάγκη για σωστή πληροφόρηση στο θέμα της ασφάλειας (εντός και εκτός νερού) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου σεμιναρίου το οποίο θα έχει διπλή υπόσταση. Από τις τρεις περίπου ώρες που θα διαρκέσει οι συμμετέχοντες θα μάθουν τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε ανθρώπινο ομοίωμα, τη σωστή τεχνική της ΚΑΡΠΑ και θα είναι ικανοί να την εφαρμόσουν ανά πάσα στιγμή χρειαστεί.
Ας μη ξεχνάμε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντέχει έως 4’ χωρίς οξυγόνο. Από τα 4’ – 10’ προκαλούνται ανεπανόρθωτες βλάβες, ενώ πάνω από τα 10’ δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιστροφής…

Το σεμινάριο έχει οριστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 19:00 - 22:00 στα γραφεία του συλλόγου.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου για τα οικονομικώς εντάξει μέλη είναι δωρεάν, ενώ για τα μη μέλη και λόγω της σπουδαιότητάς του είναι 10 €. Δηλώσεις συμμετοχής στο info@glafkos.gr και στα τηλέφωνα 6972789518 (Κώστας) - 6976109335 (Μιχάλης).

Στο διάλειμμα που θα γίνει στα μισά του σεμιναρίου θα γίνει κλήρωση για δύο σχολεία Επαγγελματία Ναυαγοσώστη Πισίνας (1 δωρεάν + 1 με 50% έκπτωση στα δίδακτρα), αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com