28/11/11

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ & ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ Α. ΜΠΕΛΛΟ - Ν. ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Στις 21 – 23 και 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο που διοργάνωσε ο σύλλογος Γλαύκος, έχοντας ως θέμα τις τεχνικές ελεύθερης κατάδυσης στο ψαροτούφεκο.

Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου οι ομιλητές Απόστολος Μπέλλος και Νίκος Κουκούλας επεσήμαναν τις ομοιότητες και τις διαφορές σχετικά με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο κυνήγι, τη διαφορετική ρύθμιση της πλευστότητας ανάλογα με το βάθος, αλλά και το σκοπό της βουτιάς, καθώς και τις βασικές τεχνικές και παραλλαγές αυτών, που εφαρμόζονται σε μια ψαρευτική εξόρμηση με στόχο την πιο αποτελεσματική προσέγγιση του θηράματος.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου έγινε το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης διάρκειας δυόμισι ωρών περίπου. Αρχικά έγινε μια σύντομη αναφορά σε θέματα ασφαλείας και κατόπιν ακολούθησε το απαραίτητο ζέσταμα με ασκήσεις εκτός νερού. Στη θάλασσα οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ισάριθμες ομάδες με έναν εκπαιδευτή στην κάθε μια. Το “σπάσιμο” της μέσης, η σωστή πεδιλιά, η προσομοίωση πλαναρίσματος και καρτεριού κρατώντας λαβή ψαροτούφεκου στο χέρι, η υποβρύχια πορεία παράλληλα με το βυθό, η ρύθμιση της πλευστότητας και η σωστή θέση του κεφαλιού κατά την κατάδυση ήταν μερικά από αυτά που όλοι δοκίμασαν και έμαθαν κατόπιν υποδείξεων και διορθώσεων των εκπαιδευτών.
 Ο «Γλαύκος» ευχαριστεί τους ομιλητές και εκπαιδευτές Απόστολο Μπέλλο και Νίκο Κουκούλα για το πολύ όμορφο και διδακτικό σεμινάριο, καθώς και για την προσφορά των δώρων για την κλήρωση που έγινε, τον εκπαιδευτή Βασίλη Καλογερόπουλο για τη βοήθειά του εντός νερού και τέλος τους 31 συμμετέχοντες στο σεμινάριο για την παρουσία τους και τη στήριξή τους προς το σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com