29/11/11

Σάμος: επιτυχές το Σεμινάριο Καταδυτικής Ιατρικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου το Σεμινάριο Καταδυτικής Ιατρικής που οργάνωσε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου και ο Δήμος Σάμου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός από αυτοδύτες, δύτες της ελεύθερης κατάδυσης, επαγγελματίες εκπαιδευτές καταδύσεων, διασώστες, ιατροί, φίλοι της θάλασσας και στελέχη το ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Το Σεμινάριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, κ. Αλέξανδρο Μαλαγάρη ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δυτών, στο κίνδυνο της υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων του δύτη και στον ιδανικό ‘Συντηρητικό Δύτη’. Επίσης παρουσίασε τον ομιλητή του Σεμιναρίου τον κ. Πολυζώη Ευαγγελόπουλο, στρατιωτικό ιατρό και δύτη με μεγάλη εμπειρία
.
Χαιρετισμό έκανε και ο κ. Ντρόλιας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου.
Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Ευαγγελόπουλος, εκ μέρους της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, τίμησε με πλακέτα τον κ. Αποστόλη Κυπραίο για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση ανέλκυσης του Mirage 2000 τον Ιούνιο στο θαλάσσιο χώρο του νοτιοδυτικού άκρου της Σάμου.

Στη συνέχεια και για 4 ώρες ο ομιλητής, με απλή και κατανοητή γλώσσα, παρουσίασε σε βάθος και διεξοδικά τις ενότητες: ιστορία των καταδύσεων, νόμοι των αερίων, υποξία, τοξικότητα(co-co2-o2), υποθερμία, υπεραερισμός, πνιγμός των ρηχών νερών, παρ ολίγιν πνιγμός, ανατομία φυσιολογία ώτος, βαρότραυμα, vertigo, σύνδρομα πνευμονικής υπερπλήρωσης, νόσος των δυτών, υπερβαρική ιατρική, υπερβαρικοί θάλαμοι.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με το ακροατήριο, όπου δύτες της ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης ζήτησαν διευκρινήσεις στα παραπάνω θέματα και είχαν την ευκαιρία να αποσαφηνίσουν πτυχές της ασφάλειας τους κατά την κατάδυση άμεσα από τον ομιλητή.
Το σεμινάριο τελείωσε με βράβευση του κ. Ευαγγελόπουλου από το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου, για τη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη της ασφαλούς κατάδυσης στο Νομό μας.

πηγή :  econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com