30/10/11

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο σεμινάριο που διοργάνωσε το νέο Δ.Σ. του Γλαύκου.

42 άτομα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο αφού εκτός από την τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης που ήταν το κυρίως θέμα, η συζήτηση επεκτάθηκε και κάλυψε – όσο ήταν χρονικά εφικτό – και διάφορους άλλους τομείς που από μόνοι τους αποτελούν θέμα σεμιναρίου. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε επιτόπου να προστεθεί άλλη μια μέρα στο θεωρητικό μέρος. Επιγραμματικά τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν : εισαγωγή στη φυσιολογία, πλευστότητα και σωστή ρύθμισή της, οι φάσεις της κατάδυσης, η σωστή τεχνική και πεδιλιά, αναπνοές και χαλάρωση, η διατροφή πριν και μετά τη βουτιά ή το ψάρεμα, η αντιμετώπιση επικίνδυνων περιστατικών, κ.ά.
Την Κυριακή 23/10 οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο 2ο λιμανάκι Βουλιαγμένης για να κάνουν στην πράξη όσα έμαθαν στη θεωρία. Έτσι δημιουργήθηκαν τρεις ομοιογενείς ομάδες με δύο εκπαιδευτές στην κάθε μια που επεσήμαναν τα όποια λάθη αντιλαμβάνονταν και βοηθούσαν να διορθωθούν. Έπειτα από δυόμισι ώρες στο νερό όλοι βγήκαν ευχαριστημένοι έχοντας αποκτήσει σημαντικές γνώσεις.
Όπως έλεγε και ο τίτλος του σεμιναρίου αυτό απευθυνόταν σ όλα τα επίπεδα ελεύθερων δυτών. Αυτό το επιβεβαίωσαν και οι αριθμοί, αφού υπήρχαν άτομα που βουτούσαν (κυριολεκτικά) από 1 έως 101 μέτρα! Η παρουσία του κατόχου Πανελληνίου ρεκόρ σε σταθερά βάρη και στατική άπνοια Γιώργου Παναγιωτάκη, αλλά και του κατόχου αρκετών διακρίσεων Χρήστου Παπαδόπουλου απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη σπουδαιότητα του σεμιναρίου που διοργανώθηκε. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε ένα άτομο που ταξίδεψε από τη Μυτιλήνη μόνο και μόνο για να παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες διαλέξεις, αλλά και η παρουσία τεσσάρων γυναικών (μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Τοπούζογλου και η Ανίτα Ναθαναήλ) που παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή όσα λέγονταν και κράταγαν σημειώσεις.
Η εμπειρία και η μεταδοτικότητα του Σταύρου Μπακανδρέα κράτησε το ενδιαφέρον ψηλά ως και το τελευταίο λεπτό δίνοντας την υπόσχεση για ένα πολύ δυνατό σεμινάριο προσεχώς…!

Ο πρόεδρος και το υπόλοιπο Δ.Σ. του Γλαύκου ευχαριστούν θερμά το Σταύρο Μπακανδρέα που βρίσκεται πάντα κοντά στο σύλλογο και τον στηρίζει εμπράκτως, τους Χρήστο Παπούλωφ, Γιώργο Παναγιωτάκη και Χρήστο Παπαδόπουλο για τη βοήθεια που προσέφεραν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, τον Άγγελο Μιχαλόπουλο για την προσφορά ενός ψαροτούφεκου PATHOS 82 και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.


Μείνετε συντονισμένοι γιατί σύντομα ακολουθεί ένα σεμινάριο που… σώζει ζωές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com