15/3/12

Υδροναύτες «Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό»

Η ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντικών δράσεων «Φωνή Βυθού», διοργανώνει περιβαλλοντική εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Γλυφάδας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 με τίτλο:
«Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό»


Η εκδήλωση περιλαμβάνει υποβρύχιο καθαρισμό της περιοχής από το τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της οργάνωσης και τους εθελοντές αυτοδύτες, ενώ στην επιφάνεια θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που θα απευθύνονται σε παιδιά και εθελοντές επιφανείας υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ.
 Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 2ου Λυκείου Βριλησσίων, η οποία θα παράσχει σημαντική υποστήριξη της δράσης απο την επιφάνεια.

Στόχος της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η ανέλκυση των συγκεντρωμένων ρύπων, αλλά η ολοκληρωμένη διαχείριση τους και η επιμόρφωση των εθελοντών σε όλα τα στάδια της, όπως αυτό της επιστημονικής καταγραφής τους, της προστασίας των ζωντανών οργανισμών που μπορεί να βρίσκονται σε επιβαρυντικά για το περιβάλλον υλικά, την διαχείριση των περισσότερο επικίνδυνων αντικειμένων, την τελική διαλογή των συγκεντρωμένων ρύπων σε υλικά ανακυκλώσιμα ή μη ανακυκλώσιμα, καθώς και την προώθηση τους στα αντίστοιχα κέντρα ανακύκλωσης.

Η προσπάθεια της οργάνωσης μας φιλοδοξεί να αποδείξει πως οι περιβαλλοντικές δράσεις μπορεί να υποστηριχθούν από οποιονδήποτε έχει πρόθεση να προσφέρει έργο στην προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.

Καθαρίζουμε τον βυθό, μαθαίνουμε για τον βυθό, συμμετέχουμε, προσφέρουμε, ευαισθητοποιούμαστε και ευαισθητοποιούμε, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στην παραλία Γλυφάδας.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 10.00 στην παραλία «Ζέρβα».

Σας περιμένουμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com