13/3/12

Τι γίνεται στα σχολεία ελεύθερης κατάδυσης;

 Ένα άρθρο που παρουσιάζει την χρησιμότητα και το περιεχόμενο των σχολείων ελεύθερης κατάδυσης από τον Παναγιώτη Λιανό στο e-bluemagazine








Εισαγωγή
Η χρησιμότητα (αν όχι αναγκαιότητα) ενός σχολείου ελεύθερης κατάδυσης, είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολλές φορές, από πολλούς. Έτσι, αν ερωτηθεί ο μέσος ψαροτουφεκάς, θα απαντήσει πως ένα σχολείο είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο. Αν όμως ερωτηθεί για το περιεχόμενο των σχολείων, ίσως να μην έχει σαφή εικόνα. Πιστεύω λοιπόν πως θα είναι καλό και χρήσιμο να περιγράψουμε το πρόγραμμα των σχολείων ελεύθερης κατάδυσης. Ως σημείο αναφοράς θα πάρουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της AIDA International.
  Σχολείο Πρώτου Επιπέδου
Απευθύνεται στον αρχάριο κυρίως δύτη. Προαπαιτούμενα συμμετοχής είναι να έχει συμπληρωθεί το 16ο έτος ηλικίας και να μπορεί ο μαθητής να κολυμπήσει 100 μέτρα χωρίς στάση. Σκοπός του σχολείου είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με τις δεξιότητες, τη γνώση, τα βασικά μέτρα ασφάλειας, τη σωστή τεχνική και να τους γνωρίσει την ευχαρίστηση της ελεύθερης κατάδυσης. Γίνονται μαθήματα θεωρητικά, στη θάλασσα και στη πισίνα.

 Σχολείο Δεύτερου Επιπέδου
Απευθύνεται σε δύτες που έχουν ήδη εξοικείωση με το βάθος και βουτούν άνετα. Προαπαιτούμενα είναι να έχει συμπληρωθεί το 16ο έτος ηλικίας και να μπορεί ο υποψήφιος μαθητής να κολυμπήσει 200 μέτρα χωρίς στάση και 300 μέτρα με εξοπλισμό (πέδιλα, μάσκα και αναπνευστήρα). Σκοπός του σχολείου είναι να αποκτήσουν οι μαθητές τεχνικές, γνώσεις, ικανότητες οργάνωσης και σχεδιασμού εξορμήσεων, ικανότητες αντιμετώπισης προβλημάτων και κινδύνων. Γίνονται μαθήματα θεωρητικά, στη θάλασσα και στην πισίνα και υπάρχουν στο τέλος θεωρητικές γραπτές εξετάσεις.

 Σχολείο Τρίτου Επιπέδου
Απευθύνεται σε δύτες που έχουν κάνει σχολείο δεύτερου επιπέδου και επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Προαπαιτούμενα είναι να έχει συμπληρωθεί το 16ο έτος ηλικίας και να έχει ολοκληρώσει σχολείο δεύτερου επιπέδου. Σκοπός του σχολείου είναι να αναπτύξουν οι μαθητές τεχνικές, γνώσεις, ικανότητες οργάνωσης και σχεδιασμού εξορμήσεων. Γίνονται μαθήματα θεωρητικά, στη θάλασσα και στην πισίνα και υπάρχουν στο τέλος θεωρητικές γραπτές εξετάσεις.

 Σχολείου Τέταρτου Επιπέδου (Μόνο AIDA)
Απευθύνεται σε δύτες που έχουν κάνει σχολείο τρίτου επιπέδου και επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στη βαθιά ελεύθερη κατάδυση και την αντιμετώπιση επικίνδυνων περιστατικών. Προαπαιτούμενα είναι να έχει συμπληρωθεί το 16ο έτος ηλικίας, να έχει ολοκληρώσει σχολείο τρίτου επιπέδου και μέσα στα τελευταία 2 χρόνια να έχει κάνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών και CPR. Γίνονται μαθήματα θεωρητικά, στη θάλασσα και στην πισίνα και υπάρχουν στο τέλος θεωρητικές γραπτές εξετάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο e-bluemagazine με πολλές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο κάθε επιπέδου, διευκρινήσεις και το τελικό συμπέρασμα ως επίλογο...Πραγματικά ένα εξαιρετικό άρθρο..!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com