9/2/12

Επεισόδια κατά την προσπάθεια εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας

Με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:
Της μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (8-2-2012) το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έλαβε εντολή από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας όπως συνδράμει στην προσπάθεια εταιρείας να τοποθετήσει ιχθυοκλωβούς στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Περιστέρια, κατέχοντας όλες τις προβλεπόμενες άδειες. Το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών, όπου Ρ/Κ ρυμουλκούσε τέσσερις (4) ιχθυοκλωβούς προκειμένου να τοποθετηθούν στην ανωτέρω περιοχή.
Την ίδια ώρα έπλεαν στην περιοχή δεκαπέντε (15) περίπου σκάφη στα οποία επέβαιναν κάτοικοι της περιοχής. Οι ίδιοι προέβησαν στην παρεμπόδιση της ναυσιπλοΐας του Ρυμουλκού και της προαναφερόμενης εργασίας του. Στη συνέχεια τρία (3) άτομα που επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος έκοψαν τον κάβο ρυμουλκήσεως των ιχθυοκλωβών με τη χρήση αλυσοπρίονου. Οι κλωβοί ρυμουλκήθηκαν άμεσα από άλλο ιδιωτικό σκάφος στην ακτή του Αγίου Στεφάνου, λόγω του ότι αποτελούσαν κίνδυνο για την ναυσιπλοΐα. Τα υπόλοιπα σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.
Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων  κατά των παραβατών.
Προέλευση: Δελτίο Τύπου, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή  8-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε στο e-mail μας κάποια είδηση
ή το άρθρο σας που θέλετε να δημοσιεύσουμε


psarontoufekas4@gmail.com